Atverti pagrindinį meniu
Katri Helena

Katri Helena (g. 1945 m. rugpjūčio 17 d.) – suomių dainininkė, aktorė.

1969 metais dalyvavo tarptautiniame dainų festivalyje Sopote. Du kartus atstovavo Suomijai Eurovizijoje – 1979 metais su daina „Katson sineen taivaan“ ir 1993 metais su daina „Tule luo“.

Turi tris vaikus: dvi dukras ir sūnų. Sūnus Juha Kalaoja 2009 m. mirė nuo širdies priepuolio, būdamas 33 metų.

DiskografijaKeisti

  • Vaalea valloittaja, 1964
  • Puhelinlangat laulaa, 1964
  • Katri Helena, 1966
  • Katupoikien laulu, 1967
  • Paikka auringossa, 1968
  • Ei kauniimpaa, 1969
  • Kai laulaa saan, 1971
  • Lauluja meille kaikille, 1972
  • Kakarakestit, 1973
  • Kun kohdattiin, 1973
  • Paloma Blanca, 1975
  • Lady Love, 1976
  • Ystävä, 1978
  • Katson sineen taivaan, 1979
  • Sydämeni tänne jää, 1980
  • Kotimaa, 1981
  • Minä soitan sulle illalla, 1982
  • Kirje sulle, 1984
  • On elämä laulu, 1986
  • Almaz, 1988
  • Juhlakonsertti, 1989
  • Anna mulle tähtitaivas, 1992
  • Lähemmäksi, 1993
  • Vie minut, 1995
  • Hiljaisuudessa, 1996
  • Missä oot, 1998
  • Leidit levyllä, 2000
  • Tässä tällä hetkellä, 2004
  • Elämänlangat, 2006
  • Hiljaisuudessa, 2006
  • Tulet aina olemaan, 2009
  • Valon maa (2011)
  • Sinivalkoinen (2012)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Seija Simola
„Anna rakkaudelle tilaisuus“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

1979
Po to:
Vesa-Matti Loiri
„Huilumies“
Prieš tai:
Pave Maijanen
„Yamma, yamma“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

1993
Po to:
CatCat
„Bye Bye Baby“