Karoline Krüger

Karoline Krüger
Gimė1970 m. vasario 13 d. (52 metai)
Bergenas, Norvegijos vėliava Norvegija
Žanraipopmuzika
Veikladainininkė, dainų autorė, pianistė
Instrumentaifortepijonas, vokalas
Įrašų kompanijaKirkelig Kulturverksted
Svetainėkarolinekruger.no

Karoline Krüger (g. 1970 m. vasario 13 d. Bergene) – Norvegijos dainininkė, dainų autorė ir pianistė.

BiografijaKeisti

Pirmą kartą televizijoje pasirodė būdama 11-os metų, jaunimo laidoje „Halvsju“. 1988 metais atlikėja laimėjo Norvegijos „Melodi Grand Prix“ su daina „For vår jord“ (liet. Mūsų Žemei). Šiu šiuo kūriniu tais pačiais metais dalyvavo 1988 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, vykusiame Airijoje, kur ten užėmė penktą vietą. Vėliau po dalyvavimo išleistas debiutinis jos albumas „Fasetter“.

Karoline yra ištekėjusi už Norvegijos dainininko Sigvart Dagsland. Turi dvi dukteris Sophie (g. 1998 m.) ir Emma (g. 2002 m.)

DiskografijaKeisti

  • Fasetter (1988)
  • En gang i alles liv (1991)
  • Fuglehjerte (1993)
  • Den andre historien (1996)
  • Sirkeldans (1999)
  • De to stemmer (2004)
  • Veggen (2011)

NuorodosKeisti

 
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Kate Gulbrandsen
„Mitt liv“
 
Norvegijos atstovė Eurovizijoje

1988
Po to:
Britt Synnøve Johansen
„Venners nærhet“