Atverti pagrindinį meniu
Jurijus Šatunovas
Biografija
Pilnas vardasJurijus Vasiljevičius Šatunovas
Gimė1973 m. rugsėjo 6 d. (46 metai)
Tarybų Sąjunga Kumertau, Baškirija
Žanraipop, šokių muzika
Kūrinių kalbosrusų
Veikladainininkas, įrašų leidėjas
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1987 m. – dabar
Svetainėwww.shatunov.com

Jurijus Šatunovas (g. 1973 m. rugsėjo 6 d. SSRS) – Rusijos dainininkas, dainų autorius.

BiografijaKeisti

Po mamos mirties keletą metų gyveno pas savo tetą. Vėliau teta jį atidavė į Orenburgo 2-uosius vaikų namus. Ten susipažino su jaunu ir talentingu prodiuseriu Sergeju Kuznecovu. Jis įsivaikino Jurijų, po to jie abu įkūrė tuomet labai populiarią grupę „Ласковый май“ (liet. švelnusis gegužis), kuri iškart išpopuliarėjo su hitu tapusia daina „Белые розы“ (liet. baltos rožės) . 1989 m. grupė surengė didelį turą po tuometinės Sovietų Sąjungos miestus ir JAV. Nuo 1988 m. iki 1992 m. grupė „Ласковый май“ buvo pardavusi 60 mln. kopijų savo įrašų, o tai reiškia, kad kas penktas Tarybų Sąjungos gyventojas savo namuose turėjo po „Ласковый май“ plokštelę. Po netikėto grupės iširimo tais pačiais 1992 metais, J. Šatunovas nutarė pradėti solinę karjerą, kurią tęsia iki šiol.

DiskografijaKeisti

  • 1987: Первый альбом – (Pirmasis albumas)
  • 1988: Белые розы – (Baltos rožės)
  • 1989: Розовый вечер – (Rožinis vakaras)
  • 1993: Детство – (Vaikystė)
  • 1994: Ты помнишь – (Tu prisimeni)
  • 1997: Белые розы (переизданное) – (Baltos rožės (pakartotinas))
  • 1997: Розовый вечер (переизданное) – (Rožinis vakaras (pakartotinas))
  • 1999: Дневник – (Dienoraštis)
  • 2001: Вспомни май – (Prisimink gegužį)
  • 2002: Седая ночь – (Žila naktis)
  • 2002: Падают листья – (Krenta lapai)
  • 2004: Если хочешь… Не бойся – (Jeigu nori… Nebijok)
  • 2006: Запиши мой голос – (Įrašyk mano balsą)
  • 2012: Я верю – (Aš tikiu)
  • 2002: Седая ночь -(Pilka naktis)