Judy Garland

Judy Garland
Judy Garland The Harvey Girls MGM Publicity still.jpeg
Tikras vardas Frances Ethel Gumm
Gimė 1922 m. birželio 10 d., Grand Rapidsas, JAV
Mirė 1969 m. birželio 22 d. (47 metai), Londonas, JK
Šalis Flag of the United States.svg JAV
Žymesni vaidmenys
Dorothy („The Wizard of Oz“, 1939 m.)
Apdovanojimai
Oskaras – Geriausia aktorė
A Star Is Born“ (1954 m.)

Judy Garland (1922 m. birželio 10 d. – 1969 m. birželio 22 d.) – JAV dainininkė ir kino aktorė, Oskaro laureatė.

BiografijaKeisti

1954 m. pelnė Oskarą už geriausios aktorės vaidmenį filme „A Star Is Born“.[1]

DiskografijaKeisti

  • The Judy Garland Souvenir Album (1940)
  • Second Souvenir Album (1943)
  • Miss Show Business (1955)
  • Judy (1956)
  • Alone (1957)
  • Judy in Love (1958)
  • The Letter (1959)
  • That’s Entertainment! (1960)
  • The Garland Touch (1962)

IšnašosKeisti

NuorodosKeisti