John Travolta

John Travolta
John Travolta Cannes 2018 (cropped).jpg
Tikras vardas John Joseph Travolta
Gimė 1954 m. vasario 18 d. (66 metai) Englvudas, Naujasis Džersis
Šalis JAV
Sutuoktinis Kelly Preston
(nuo 1991)
Vaikai 3
Aktyvumo metai 1972–dabar
Užsiėmimas aktorius · dainininkas · šokėjas
Žymesni vaidmenys
Vincent Vega,
Bulvarinis skaitalas“, 1994
Gabriel Shear
Kardžuvė“, 2001
Benard Ryder
„Metro 123 užgrobimas“, 2009
Apdovanojimai
1995 – Auksinis gaublys – geriausias aktorius („Kontraktas su neūžauga“)

John Joseph Travolta (g. 1954 m. vasario 18 d.) – JAV aktorius, dainininkas ir šokėjas. Televizijoje debiutavo 19721975 m. nusifilmavęs JAV serialuose. Nuo 1975 m. J. Travolta ėmė filmuotis pilnametražiniuose filmuose. 1974 m. Travolta išleido pirmąjį muzikinį albumą.

Visame pasaulyje Travolta išgarsėjo nusifilmavęs 1994 m. Quentin Tarantino filme „Bulvarinis skaitalas“.

1995 m. už vaidmenį komedijoje „Kontraktas su neūžauga“ J. Travolta gavo Auksinio gaublio apdovanojimą miuziklo-komedijos kategorijoje.

BiografijaKeisti

J. Travolta gimė šešių vaikų šeimoje Englvude, Naujajame Džersyje, JAV. Travoltos mama Helen Cecilia buvo aktorė ir dainininkė, o tėtis Salvatore Travolta – futbolininkas. Jis užaugo kaip Romos katalikas, bet 1975 m. įsitraukė į scientologiją.[1][2]

Baigęs Englvudo mokyklą, jis persikėlė gyventi į Niujorką. Šiame mieste pradėjo dainuoti ir filmuotis televizijos serialuose, o vėliau, persikėlęs į Los Andželą, tęsė savo aktoriaus karjerą.

FilmografijaKeisti

Filmai
Metai Filmas Vaidmuo
1976 Kerė Billy Nolan
1978 Grease
1980 Miesto kaubojus
1994 Bulvarinis skaitalas Vincent Vega
1995 Kontraktas su neūžauga
2001 Kardžuvė Gabriel Shear
2004 Meilės daina Bobui Longui Bobby Long
2007 Bolt
2009 Metro 123 užgrobimas Benard Ryder
2010 Iš Paryžiaus su meile Čarlis Viksas

ŠaltiniaiKeisti

  1. Flynn, Gaynor. "The resurrection man", 2010-02-28. Nuoroda tikrinta 2010-09-09.
  2. "The Big Question: John Travolta", "THE BIG QUESTION" BBC1, 2004-01-28. Nuoroda tikrinta 2007-07-17.

NuorodosKeisti

Vikiteka