Atverti pagrindinį meniu
Jean Vallée

Jean Vallée (tikrasis vardas – Paul Goeders; 1941 m. spalio 2 d. Vervjė – 2014 m. kovo 12 d.) – Belgijos dainininkas, dainų autorius. Žinomas dėl dalyvavimo 1970 ir 1978 metų Eurovizijos dainų konkursuose.

1967 metais Vallée atstovavo Belgijai Rio festivalyje, kur Jacques Brel buvo žiuri narys. Jis atstovavo Belgijai 1970 m. Eurovizijoje su daina „Viens l’oublier“, kuri užėmė aštuntą vietą. 1978 m. antrą kartą dalyvavo Eurovizijos dainų konkurse ir su kūriniu „L’amour ça fait chanter la vie“ užėmė antrą vietą.

Turinys

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1969: Dites-moi non …
  • 1970: Viens l’oublier
  • 1973: Jean Vallée
  • 1975: Entre nous …
  • 1977: Divine
  • 1978: L’amour ça fait chanter la vie
  • 1980: 16 chansons pour la Croix-Rouge
  • 1981: Amoureux encore une fois
  • 1983: Ma première chanson
  • 1989: Fou d’amour
  • 1993: Ses plus belles chansons
  • 2001: Airs de vie

SinglaiKeisti

  • 1967: Adieu
  • 1968: Les fous d’amour
  • 1968: N’auriez-vous pas un peu de temps
  • 1969: Je te suivrai jusqu’à l’amour
  • 1970: Viens l’oublier
  • 1971: C’est bon de vivre
  • 1972: Les enfants de l’erreur
  • 1973: Le pour et le contre
  • 1973: Vivre un jour ma vie sans toi
  • 1975: Des mots simples
  • 1976: La fille d’en face
  • 1978: L’amour ça fait chanter la vie
  • 1979: Arrive moi
  • 1979: Je vais, je viens
  • 1980: Je pars, je pars
  • 1981: Un vieux singe dans un coin d’sa tête
  • 1982: La bonne étoile
  • 1983: M’oublie pas
  • 1984: La grenouille
  • 1989: Y’a des jours comme ci

EP’aiKeisti

  • 1966: 1e série: C’est la vie
  • 1966: 2e série: Le grand Manitou
  • 1967: 3e série: Adieu
  • 1967: Arrêtez, arrêtez
  • 1967: Belle Angèle

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Louis Neefs
„Jennifer Jennings“
 
Belgijos atstovas Eurovizijoje

1970
Po to:
Jacques Raymond ir Lily Castel
„Goeiemorgen, morgen“


Prieš tai:
Dream Express
„A Million in One, Two, Three“
 
Belgijos atstovas Eurovizijoje

1978
Po to:
Micha Marah
„Hey Nana“