Žilvinas Tratas

(Nukreipta iš puslapio James Tratas)

Žilvinas „James“ Tratas (g. 1988 m. gruodžio 10 d. Vilniuje) – Lietuvos aktorius, modelis.

Žilvinas „James“ Tratas
Gimė 1988 m. gruodžio 10 d. (35 metai)
Vilnius
Tautybė Lietuvis
Vaikai Duktė[1]
Veikla Aktorius ir modelis
Sritis Kinas, televizija
Alma mater LMTA (2009–2014)

Asmeninis gyvenimas

redaguoti

2016 m. vedė Rusijos milijardieriaus Nikolajaus Sarkisovo buvusią žmoną J. Lubichanskają-Sarkisovą, su kuria susilaukė dukters.[2]

Kontroversijos

redaguoti

Prasidėjus 2022 m. Rusijos invazijai į Ukrainą Lietuvos žiniasklaidai pareiškė nepalaikantis karo ir neremiantis Putino.[3] Tačiau jo viešas pareiškimas socialiniuose tinkluose, esą nuotraukos, kuriose užfiksuota subombarduoti gimdymo namai Mariupolyje, yra klastotė, taip atkartojant rusų propagandą,[4] sulaukė kritikos, įvardinant tai kaip dezinformacijos skleidimą.[5]

Filmografija

redaguoti
Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras ir šalis
2022 Piktųjų karta Jaunas Gintas Krasauskas Filmas (Lietuva)
2022 Gaujų karai. Klampios pėdos Gangsteris "Brolis" Serialas (Lietuva)
2022 T1NKl4S Gangsteris "Lenciūgas" Serialas (Lietuva)
2022 Pats brangiausias serialas Robertas Serialas (Lietuva)
2022 Tunelis 2 Teodoras Serialas (Latvija)
2021 Namai, kur širdis / Дiм, де серце / Igoris Serialas, melodrama (Ukraina) [6]
2021 Gaujų Karai. Šešėliai Gangsteris "Brolis" Serialas (Lietuva)
2021 Gelbėtojai išgelbėtojai Gelbėtojas Dovas Serialas (Lietuva)
2021 Tunelis Teodoras Serialas (Latvija)
2021 Gaujų Karai. Karveliai Gangsteris "Brolis" Serialas (Lietuva)
2020 Jaunasis Valanderis Markusas Serialas (Švedija)
2020 Moterys Meluoja Geriau. Robertėlis. Antroji Banga! Mindaugas Filmas (Lietuva)
2020 Gaujų Karai. Princai Gangsteris "Brolis" Serialas (Lietuva)
2019 Prisiekę draugai Kriminalistas Robertas Serialas (Ukraina)
2018 Kriminalinė Maskva Verslininkas Romanovas Serialas (Švedija)
2018 Kepėjas ir gražuolė Pitas Hovensas Serialas (Rusija)
2017 3 sekundės Modestas Paulauskas Filmas (Rusija) [7]
2017 B&B Aleksas Filmas (Didžioji Britanija)
2017 Optimistai Emilis Figeroa Serialas (Rusija)[8]
2016 Nakties sergėtojai Vampyras Filmas ( Rusija)
2016 Mamonas Apsauginis TV Filmas (Rusija)
2015 VIP Žudikai Borisas TV Filmas (Rusija)
2015 Besivejant paguodą Jonas Trumpametražis filmas (Lietuva)
2014 Vyndariai Maldavanas Serialas (Čekija)
2014 Pasmerkti III Henrikas "Taisonas" Serialas (Lietuva)
2014 The Romanovai Rusijos imperijos caras ir imperatorius Petras I Dokumentika (Rusija)
2014 Slaptos benduomenės Studentas Dokumentika (Didžioji Britanija)
2014 Informatoriai FTB Agentas TV serialas (JAV)
2014 Vilė Balys Trumpametražis filmas
2014 Sniego žmogus iš Rusijos Semionas Zolotariovas Dokumentika (JAV)
2014 Radviliada Žvalgas Dokumentinis filmas (Lietuva)
2013 Pasmerkti II Henrikas "Taisonas" Serialas (Lietuva)
2013 Ana Karenina Sužeistas kareivis Serialas (Rusija)
2013 Sibirietiškas auklėjimas Kalinys Filmas (Italija)
2013 Kriminalistai Narkotikų prekeivis Grigaitis Serialas (Lietuva)
2013 Janina Donatas Trumpametražis filmas (Lietuva)
2012 Moterys Meluoja Geriau 6 sezonas Vytenis Serialas (Lietuva)
2012 Pavogta Laimė 2 sezonas Vytenis Serialas (Lietuva)
2012 6 (Emigrantai) Vladka Trumpametražis filmas (Lietuva)

Šaltiniai

redaguoti
  1. https://www.lrytas.lt/zmones/veidai-ir-vardai/2021/02/20/news/z-tratas-parode-jo-ir-buvusios-rusijos-oligarcho-zmonos-ugtelejusia-dukra-nemaciau-11-menesiu--18352334
  2. Ž. Tratas patyliukais susituokė su buvusia rusų oligarcho žmona (delfi.lt)
  3. Rusijoje asmeninį gyvenimą ir karjerą kūręs Žilvinas Tratas sulaukė kritikos: „Ten nebedirbu seniai“ (Lietuvos rytas)
  4. Marianna Vyshemirsky: 'My picture was used to spread lies about the war' (BBC News)
  5. Supykdė Žilvino Trato komentarai apie rusų susprogdintus gimdymo namus Ukrainoje: stebisi propagandos skleidimu delfi.lt 2022-03-13
  6. „Дом, где сердце (2021)“.
  7. „Движение вверх (2017)“.
  8. „Оптимисты (2017)“.

Nuorodos

redaguoti