Atverti pagrindinį meniu

Isabelle Aubret

prancūzų dainininkė
Izabelle Aubret 1962 m. Eurovizijos dainų konkurse

Isabelle Aubret (tikrasis vardas Thérèse Coquerelle; g. 1938 m. liepos 27 d., Lille, Prancūzija) – prancūzų dainininkė.

1962 m. Izabelle Aubret su daina „Un premier amour“ (Pirmoji meilė) atstovavo Prancūzijai Eurovizijos konkurse ir užėmė pirmąją vietą. Muziką dainai sukūrė Claude-Henri Vic, žodžius parašė Roland Stephane Valade.
1968 m. dainininkė vėl atstovauja gimtajai šaliai Eurovizijos dainų konkurse Londone (Jungtinė Karalystė). Daina „La source“ (Pavasaris) užima trečiąją vietą. Izabelle Aubrer aplenkia ispanė Massiel su „La, la, la“ (1 vieta) ir anglas Cliff Richard su „Congratulations“ (2 vieta).

DiskografijaKeisti

  • 1969: Isabelle Aubret
  • 1981: Liberté
  • 1984: Le monde chante
  • 1987: Vague à l'homme
  • 1989: 1989
  • 1990: Vivre en flèche
  • 1990: Allez allez la vie
  • 1991: In love
  • 1992: Coups de cœur
  • 1992: Isabelle Aubret chante Aragon
  • 1993: Isabelle Aubret chante Ferrat
  • 1993: C'est le bonheur
  • 1995: Elle vous aime
  • 1995: Isabelle Aubret chante Brel
  • 1997: Isabelle Aubret chante pour les petits et les grands
  • 1997: Changer le monde
  • 1999: Parisabelle
  • 2001: Le paradis des musiciens
  • 2001: Bobino 2001

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Jean-Claude Pascal
„Nous les amoureux“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja

1962
Po to:
  Grethe ir Jørgen Ingmann
„Dansevise“
Prieš tai:
Jean-Paul Mauric
„Printemps, avril carillonne“
 
Prancūzijos atstovė Eurovizijoje

1962
Po to:
Alain Barrière
„Elle était si jolie“
Prieš tai:
Noëlle Cordier
„Il doit faire beau là-bas“
 
Prancūzijos atstovė Eurovizijoje

1968
Po to:
Frida Boccara
„Un jour, un enfant“