Atverti pagrindinį meniu
Igor Przegrodzki
Igor Przegrodzki.jpg
Gimė 1926 m. balandžio 15 d.
Lentvaris, Antroji Lenkijos Respublika
Mirė 2009 m. liepos 27 d. (83 metai)
Konstancin-Jeziorna, Lenkija
Veikla Aktorius, režisierius, pedagogas
Commons-logo.svg Vikiteka Igor PrzegrodzkiVikiteka

Igor Pžegrodzki (1926 m. balandžio 15 d. Lentvaryje, Antroji Lenkijos Respublika2009 m. liepos 27 d. Konstancin-Jeziornoje, Lenkija) – kino ir teatro aktorius, režisierius, pedagogas.

BiografijaKeisti

Gimė 1926 m. balandžio 15 d. Lentvaryje. Aktorine veikla pradėjo užsiimti dar II pasaulinio karo metais slaptoje studijoje Vilniuje. Pirmą vaidmenį suvaidino 1945 m. kovą Vilniaus Pohuliankos teatre. Emigravęs į Lenkiją pradėjo vaidinti liaudies teatre Varšuvoje. Mokėsi vokalo Vroclavo muzikos akademijoje. Buvo Krokuvos aukštosios teatro mokyklos dekanas. Suvaidino daugelyje filmų, serialų ir spektaklių. Mirė 2009 m. liepos 27 d. Konstancin-Jeziornoje, palaidotas Vroclave.

FilmografijaKeisti

  • Bezmiar sprawiedliwości (2006)
  • Parę osób, mały czas (2005)
  • Plebania (serialas) (2000–2005)
  • Świat według Kiepskich (1999–2006)
  • Siedlisko (serialas) (1998)
  • Ostatni prom (1989)
  • Marcowe migdały (1989)
  • Mistrz i Małgorzata (serialas) (1988)
  • Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (serialas) (1981)
  • Gazda z Diabelnej (1979)
  • Yesterday (1984)
  • Test pilota Pirxa (1978)
  • Stawka większa niż życie (serialas) (1968)
  • Lalka (1968)
  • Rękopis znaleziony w Saragossie (1964)

NuorodosKeisti