Atverti pagrindinį meniu
Gianni Morandi

Gianni Morandi 2005 m.
Biografija
Pilnas vardasGian Luigi Morandi
Gimė1944 m. gruodžio 11 d. (74 metai)
Mongidoras, Emilija-Romanija, Italijos vėliava Italija
Žanraipop
Veikladainininkas, aktorius
Aktyvumo metai1962–dabar
Svetainėmorandimania.it

Džanis Morandis (tikrasis vardas Gian Luigi Morandi, g. 1944 m. gruodžio 11 d. Mongidore, Italija) – italų dainininkas ir aktorius, 1987 m. „Sanremo“ festivalio nugalėtojas.

1970 m. Gianni atstovavo Italijai „Eurovizijos“ konkurse su daina „Occhi di ragazza“ (liet. Merginos akys), kuri užėmė 8 vietą. 1987 metais su Enrico Ruggeri ir Umberto Tozzi laimėjo „Sanremo“ festivalį. 1995 m. dainininkas užėmė antrą ir 2000 m. trečiąją vietas.

Gianni nusifilmavo keliuose filmuose, viename iš jų (La forza dell’amore) – kartu su dukra Mariana. Per savo karjerą atlikėjas yra išleidęs virš 30 albumų bei įrašė daugiau kaip 400 dainų.

DiskografijaKeisti

  • 1963 – Gianni Morandi
  • 1964 – Ritratto di Gianni
  • 1966 – Gianni Tre
  • 1967 – Gianni Quattro (Un mondo d’amore)
  • 1967 – Per amore per magia
  • 1968 – Gianni cinque
  • 1970 – Gianni sei
  • 1970 – Gianni sette
  • 1971 – Un mondo di sonne
  • 1972 – Il mondo cambiera
  • 1973 – Jacopone
  • 1975 – Il mondo di frutta candita
  • 1976 – Per poter vivere
  • 1977 – Old parade
  • 1978 – Gianni Morandi
  • 1979 – Abbracciamoci
  • 1980 – Cantare
  • 1982 – Morandi
  • 1983 – La mia nemica amatissima
  • 1984 – I grandi successi (Grazie perche')
  • 1984 – Immagine italana
  • 1985 – Uno su mille
  • 1986 – Morandi in teatro
  • 1987 – Le Italiane sono belle
  • 1987 – Amici miei
  • 1988 – Dalla Morandi
  • 1989 – Varieta'
  • 1992 – Morandi Morandi
  • 1995 – Morandi
  • 1997 – Celeste azzuro e blu'
  • 1999 – 30 volte Morandi
  • 2000 – Come fa bene l’amore
  • 2002 – L’amore ci cambia la vita
  • 2004 – A chi ama veramente
  • 2006 – Il tempo migliore
  • 2007 – Grazie a tutti
  • 2008 – Ancora… grazie a tutti
  • 2009 – Grazie a tutti – il concerto
  • 2009 – Canzoni da non perdere
  • 2013 – Bisogna vivere

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Iva Zanicchi
„Due grosse lacrime bianche“
 
Italijos atstovas Eurovizijoje

1970
Po to:
Massimo Ranieri
„L'amore è un attimo“