George Clinton (muzikantas)

George Clinton

Clinton koncerto metu 2007 m.
Biografija
Pilnas vardasGeorge Edward Clinton
Gimė1941 m. liepos 22 d. (79 metai)
Kanopolis, Šiaurės Karolina, JAV
ŽanraiFankas, psichodelinis rokas, soul, elektro-fankas, psichodelinis fankas
VeiklaDainininkas, dainų autorius, įrašų prodiuseris
Aktyvumo metai1955–dabar
Įrašų kompanija
Susijusi veikla
Svetainėgeorgeclinton.com

George Clinton (g. 1941 m. liepos 22 d.) – amerikiečių dainininkas, dainų autorius ir įrašų prodiuseris. Jo muzikinis kolektyvas „Parliament-Funkadelic“ (sudarytas pagrinde iš grupių „Parliament“ ir „Funkadelic“ narių) laikomas viena įtakingiausių fanko muzikos grupių. Atlikėjas 1982 m. pradėjo solinę karjerą, išleidęs albumą „Computer Games.“

1997 m., kartu su dar penkiolika „Funkadelic–Funkadelic“ narių, Clinton buvo įtrauktas į Rokenrolo šlovės muziejų, taip pat 2019 m. kartu su grupe gavo „Grammy“ apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

DiskografijaKeisti

  • Computer Games (1982)
  • You Shouldn't-Nuf Bit Fish (1983)
  • Some of My Best Jokes Are Friends (1985)
  • R&B Skeletons in the Closet (1986)
  • The Cinderella Theory (1989)
  • Hey Man, Smell My Finger (1993)
  • Dope Dogs (1993)
  • T.A.P.O.A.F.O.M. (1996)
  • How Late Do U Have 2BB4UR Absent? (2005)
  • George Clinton and His Gangsters of Love (2008)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka