Gediminas Jokimaitis

Gediminas Jokimaitis (iki 1947 m. Jonas Jakimavičius 1920 m. birželio 27 d. Pernarava1986 m. balandžio 11 d. Vilnius) – Lietuvos poetas.

BiografijaKeisti

Žmona Pranė Jokimaitienė. 19381940 m. Vytauto Didžiojo universitete studijavo psichologiją, pedagogiką, literatūrą. 1941 m. ištremtas į Altajaus kraštą, vėliau į Jakutiją. 1947 m. slapta grįžo į Vilnių. Vengdamas arešto 19521956 m. dirbo mechaniku Rygoje. 19561981 m. Lietuvos mokslų akademijos Fizikos – matematikos instituto frezuotojas.

KūrybaKeisti

Poezija meditacinė, eilėraštis neturi griežtos struktūros, jo centre dažniausiai yra gamtos vaizdas, kartais konkreti vietovė, nuotaika, ist. reminiscencijos. Išvertė M. Trato, L. Briedžio, G. Ungareti ir kitų poezijos.[1]

BibliografijaKeisti

  • Vandenų muzika, 1969 m.
  • ..su naktim kalbėsiu, 1971 m.
  • Tu esi vasara, 1978 m.
  • Rasa, 1981 m.
  • Žiemos bijūnai, Vilnius, 1988 m.
  • Jūrininko vardas, Rūpestis, Vizijos akimirka Meresõitja nimi; Hool; Ilmutushetk, vertė Matsas Tratas, Tallinn: Looming, 1990

ŠaltiniaiKeisti

  1. Donata MitaitėGediminas Jokimaitis. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. VIII (Imhof-Junusas). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2005. 681 psl.