France Gall

Frans Gal (g. 1947 m. spalio 9 d. Paryžiuje – m. 2018 m. sausio 7 d.; tikrasis vardas Isabelle Gall) – prancūzų dainininkė.

France Gall
France Gall

1965 metais ji atstovavo Liuksemburgui Eurovizijos dainų konkurse su Serge Gainsbourg sukurta daina „Poupée de cire, poupée de son“ ir užėmė pirmąją vietą.

DiskografijaKeisti

SinglaiKeisti

  • Ne sois pas si bête (1963)
  • Laisse tomber les filles (1964)
  • Sacré Charlemagne (1964)
  • Poupée de cire, poupée de son (1965)
  • Attends ou va – t’en (1965)
  • Baby pop (1966)
  • Les sucettes (1966)
  • Bébé requin (1967)
  • Toi que je veux (1967)
  • A Banda (Zwei Apfelsinen im Haar) (1968)
  • L’orage (La pioggia) (1969)
  • Ein bißchen Goethe, ein bißchen Bonaparte (1969)
  • Mais, aime la (1974)
  • La déclaration d’amour (1975)
  • Comment lui dire? (1975)
  • Musique (1977)
  • Viens je t’emmène (1978)
  • Besoin d’amour (1978)
  • Donner pour donner (su Elton John, 1980)
  • Il jouait du piano debout (1980)
  • Tout pour la musique (1981)
  • Débranche (1984)
  • Hongkong star (1984)
  • Calypso (1985)
  • Babacar (1987)
  • Ella, elle l’a (1987) Numeris vienas Vokietijoje
  • Évidement (1988)
  • Papillon de nuit (1988)
  • Laissez passer les rêves (1992)
  • Mademoiselle Chang (1993)
  • Paradis blanc (1994)
  • Les princes des villes (1994)
  • Privée d’amour (1996)
  • Message personnel (1996)

AlbumaiKeisti

  • France Gall (1975)
  • Dancing disco (1977)
  • France Gall Live „Théâtre des Champs-Élysées“ (1978)
  • Tout pour la musique (1981)
  • France Gall Live „Palais des Sports“ (1982)
  • Débranche (1984)
  • Babacar (1987)
  • Le Tour de France 88 (Live-Album, 1988)
  • France Gall Compilation (1988)
  • Double jeu (su Michel Berger 1992)
  • L’intégrale Bercy „France Gall – Simple je“ 2CD (Live-Album, 1994)
  • France (1995)

NuorodosKeisti

 
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Gigliola Cinquetti
„Non ho l'età“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja

1965
Po to:
  Udo Jürgens
„Merci, Chérie“


Prieš tai:
Hugues Aufray
„Dès que le printemps revient“
 
Liuksemburgo atstovė Eurovizijoje

1965
Po to:
Michèle Torr
„Ce soir je t'attendais“