Faithless
Biografija
KilmėLondonas, Anglija, Jungtinė Karalystė
ŽanraiElektroninė muzika, trip hop, house, trance, downtempo
Aktyvumo metai1995–2011, 2015–dabar
Įrašų kompanijaSony, Arista
Susijusi veiklaDido, Tiësto, Zoë Johnston, Example, Estelle, 1 Giant Leap
Svetainėfaithless.co.uk
Nariai
Sister Bliss
Rollo
Buvę nariai
Jamie Catto
Maxi Jazz

Faithless – britų elektroninės muzikos grupė, susikūrusi 1995 m. pradžioje Londone. 2023 m. duomenimis, per savo karjerą grupė yra išleidusi septynis studijinius albumus ir visame pasaulyje pardavusi per 15 milijonų įrašų.

2011 m. balandį grupė išsiskyrė, tačiau 2015 m. vasarį vėl atsikūrė, norėdami paminėti grupės 20 metų sukaktį.[1] 2022 m. gruodžio 23 d. mirė buvęs grupės vokalistas Maxi Jazz.[2]

Grupės nariai

redaguoti

Dabartiniai nariai

  • Sister Bliss – klavišiniai, sintezatoriai, pianinas, prodiusavimas, aranžuotės, garso suvedimas, kompozicijos, elektronikos programavimas (1995–2011; 2015–dabar)
  • Rollo Armstrong|Rollo – klavišiniai, ritminė mašina, gitara, bosinė gitara, prodiusavimas, aranžuotės, garso suvedimas, kompozicijos, elektronikos programavimas (1995–2011; 2015–dabar)

Buvę nariai

  • Maxi Jazz – vokalas, gitara, elektronikos programavimas, prodiusavimas (1995–2011; 2015–2016, mirė 2022 m.)
  • Jamie Catto – vokalas, gitara (1995–1999)

Diskografija

redaguoti
  • Reverence (1996)
  • Sunday 8PM (1998)
  • Outrospective (2001)
  • No Roots (2004)
  • To All New Arrivals (2006)
  • The Dance (2010)
  • All Blessed (2020)

Išnašos

redaguoti
  1. „Faithless: On reuniting and a remix album“. Evening Standard. 21 August 2015. Nuoroda tikrinta 9 November 2020.
  2. Lee, Dulcie (24 December 2022). „Faithless lead singer Maxi Jazz dies aged 65“. BBC News. Nuoroda tikrinta 24 December 2022.

Nuorodos

redaguoti