Erykah Badu

Erykah Badu

Erykah Badu 2004 m.
Biografija
Pilnas vardasErica Abi Wright
Gimė1971 m. vasario 26 d.
Jungtinės Amerikos Valstijos Dalasas, JAV
ŽanraiSoul, rhythm & blues, hip hop, funk, jazz
Kūrinių kalbosanglų
Veiklaatlikėja, dainų autorė, prodiuserė, aktorė
Aktyvumo metai1997-
Įrašų kompanijaKedar, Universal, Motown, Puppy Love, Control Freaq
SvetainėOficiali svetainė

Erykah Badu (tikrasis vardas Erica Abi Wright, gimusi 1971 m. vasario 26 d.) yra amerikiečių soul, r'n'b ir hip-hopo muzikos atlikėja ir dainų autorė. Ji viena iš muzikantų, kurių dėka neo-soul, arba nu-soul (soul muzikos subžanras) iškilo į komercinį pasisekimą 90-ųjų pabaigoje. Erykah dažnai vadinama „pirmąja neo-soul dama“ arba „neo-soul karaliene“.

DiskografijaKeisti

  • 1997 – Baduizm
  • 1997 – Live
  • 2000 – Mama's Gun
  • 2003 – Worldwide Underground
  • 2008 – New Amerykah Part One (4th World War)
  • 2009 – New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)

ApdovanojimaiKeisti

Badu yra laimėjusi 4 Grammy apdovanojimus, nominuota 19-kai.

NuorodosKeisti