Atverti pagrindinį meniu
Enya
Enya
Enya
Biografija
Pilnas vardasEithne Patricia Ní Bhraonáin
Dar žinomasEnya
Gimė1961 m. gegužės 17 d. (58 metai)
Airija Gaoth Dobhair, Donegalas, Airija
Žanraiinstrumentinė, naujojo amžiaus, pop, keltų, pasaulio etninė
Kūrinių kalbosanglų, airių, valų, ispanų, dirbtinės
Veiklaatlikėja, muzikantė, prodiuserė, kompozitorė
Aktyvumo metai1986 – dabartis
Įrašų kompanijaWarner Music
Svetainėwww.enya.com

Eithne Ní Bhraonáin (pasaulyje žinoma kaip Enya, g. 1961 m. gegužės 17 d.) – Airijos dainininkė ir dainų autorė, keturiskart Grammy apdovanojimo laureatė, vieną kartą nominuota Oskarui.

Atlieka instrumentinę, Naujojo Amžiaus muziką. Dainas atlieka net dešimčia kalbų. Enya garsina tokie singlai kaip „Orinoco Flow“, „Only Time“, „The Celts“, „Caribbean Blue“, „May It Be“„. Daug melodijų panaudota filmuose, įvairiose laidose.

DiskografijaKeisti

  • Enya (1987 m.)
  • Watermark (1988 m.)
  • Shepherd Moons (1991 m.)
  • The Celts (1992)
  • The Memory of Trees (1995 m.)
  • Paint the Sky with Stars (1997 m.)
  • A Day Without Rain (2000 m.)
  • Amarantine (2005 m.)
  • And Winter Came… (2008)
  • Dark Sky Island (2015m.)

NuorodosKeisti