Egidijus Sipavičius

Lietuvos estrados dainininkas
Egidijus Sipavičius

Egidijus Sipavičius 2011 m. Kaune
Biografija
Gimė1958 m. spalio 4 d. (62 metai)
Lietuva Kaunas
ŽanraiPop muzika
Instrumentaivokalas

Egidijus Sipavičius (g. 1958 m. spalio 4 d. Kaune) – Lietuvos estrados dainininkas.

BiografijaKeisti

Senelis Jonas Būtėnas buvo garsus tarpukario Lietuvos dainininkas. Tėvas kino operatorius Raimundas Sipavičius.

19651976 m. mokėsi Kauno 7-ojoje vidurinėje mokykloje. Baigęs mokyklą įstojo į Kauno politechnikos institutą studijuoti mašinų gamybos specialybės. 19791981 m. Kauno radijo gamyklos „Banga“ aparatūros derintojas, 1981–1982 m. Skaičiavimo technikos remonto gamyklos elektromechanikas.

1982–1984 m. Lietuvos valstybinės filharmonijos ansamblio „Vilniaus aidai“ solistas. 1984–1988 m. profesionalus muzikantas: dainavo grupėje „Roko laboratorija“, sportinio inventoriaus gamyklos grupėje „Dinamo“, vėliau pasivadinusioje „CODA“. 19891995 m. grupės „Egis show“ įkūrėjas ir solistas. Nuo 1989 m. su grupe gastroliavo užsienyje: koncertavo Nyderlanduose, Italijoje, Šveicarijoje. Grupės „Tėtė šoka bugi“ narys.

TV veiklaKeisti

Konkursai ir festivaliaiKeisti

  • 1986 m. festivalis „Baltijos jaunystė“ (geriausias vokalistas)
  • 1987 m. Jūrmalos festivalis (diplomantas)
  • 1987 m. Švedijos pop muzikos festivalis „Karlshamn-87“ (diplomantas)
  • 2000 m. „Vilniaus bokštai“ (pagrindinis prizas)

DiskografijaKeisti

  • 1987 m. Vilija Grigonytė, Egidijus Sipavičius, Melodija
  • 1995 m. „Svarstyklių ženkle“, Pūkas
  • 1997 m. „Tėtė šoka bugi“, Azbi records
  • 2001 m. „Visai neseniai“, Jam records
  • 2005 m. „Spalvotas“, Zuzi records

ŠaltiniaiKeisti

NuorodosKeisti