Atverti pagrindinį meniu

Edsilia Rombley

olandų dainininkė
Edsilia Rombley
Biografija
Pilnas vardasEdsilia Francisca Rombley
Dar žinomaEdsilia
Gimė1978 m. vasario 13 d. (41 metai)
Amsterdamas, Nyderlandai
KilmėNyderlandų vėliava Nyderlandai
Žanraipop, R&B
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1995–dabar
Svetainėedsiliarombley.nl
Edsilia Rombley 2007 m. Eurovizijoje

Edsilia Francisca Rombley (g. 1978 m. vasario 13 d.) – olandų dainininkė. 1996 m. dalyvavo talentų šou Soundmixshow. Du kartus atstovavo Nyderlandams Eurovizijoje – 1998 ir 2007 m.

BiografijaKeisti

Edsilia Rombley gimė 1978 m. vasario 13 d. Amsterdame, Nyderlanduose. Jos tėvai kilę iš Arubos ir Kiurasao (Nyderlandų Antilai).

Karjerą pradėjo 1995 metais, kai su Gracia Gorré, Karima Lemghari ir Susan Haps subūrė grupę „Dignity“.

1998 metais Edsilia dalyvavo 1998 m. Eurovizijos konkurse Birmingame, Jungtinėje Karalystėje, su daina „Hemel en aarde“. Jame su 150 taškų užėmė 4 vietą. Tai buvo geriausias Nyderlandų rezultatas po pergalės 1975 metais. Debiutinis albumas anglų kalba išleistas netrukus po dalyvavimo Eurovizijoje.

Edsilia Rombley dar kartą atstovavo Nyderlandams 2007 m. Eurovizijos dainų konkurse Helsinkyje, Suomijoje su daina „On Top of the World“, tačiau nepateko į finalą.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Thuis (1997)
  • Edsilia (1998)
  • Face to face (2002)
  • Meer Dan Ooit (2007)
  • Live (2009)
  • Uit mijn hart (2011)

SinglaiKeisti

  • Baby It’s You (1997)
  • Hemel en aarde (1998)
  • Second Floor (1998)
  • Get here (1999)
  • How Can You Say That (1999)
  • What Have You Done To Me (2001)
  • Gotta Let Me Go (2002)
  • I’ll Be That Someone (2002)
  • Dan Ben Ik Van Jou (2006)
  • Nooit Meer Zonder Jou (2007)
  • On Top of the World (2007)
  • Een keer meer dan jij (2007)
  • Geef je over (2010)
  • Uit het oog niet uit mijn hart (su Ruth Jacott) (2011)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Mrs. Einstein
„Niemand heeft nog tijd“
 
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

1998
Po to:
Marlayne
„One Good Reason“
Prieš tai:
Treble
„Amambanda“
 
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

2007
Po to:
Hind Laroussi
„Your Heart Belongs to Me“