Atverti pagrindinį meniu
Doris Dragović
Biografija
Gimė1961 m. balandžio 6 d. (58 metai), Splitas, Kroatijos Socialistinė Respublika, Jugoslavija
Žanraipop, poprokas
Veikladainininkė, dainų autorė
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1982–dabar

Doris Dragović (g. 1961 m. balandžio 6 d.) – Kroatijos dainininkė ir dainų autorė. Ji du kartus dalyvavo Eurovizijos konkurse – 1986 m. atstovavo Jugoslavijai su daina „Željo moja“ ir užėmė 11 vietą bei 1999 metais Kroatijai su daina „Marija Magdalena“, su kuria užėmė ketvirtą vietą su 118 taškų.

BiografijaKeisti

 
Doris Dragović 1999 m. Eurovizijoje

Dragović solo karjerą pradėjo 1986 metais, kai ji išleido debiutinį albumą „Tigrica“. Tais pačiais metais ji atstovavo Jugoslavijai 1986 m. Eurovizijoje su daina „Željo moja“ ir užėmė 11-ąją vietą su 49 taškais. Dragović nuo to laiko buvo viena iš labiausiai žinomų pop dainininkių Jugoslavijoje.

1999 metais Dragović buvo pasirinkta atstovauti Kroatijai 1999 m. Eurovizijoje, kai ji laimėjo šalies nacionalinę atranką HRT Dora su dramatiška daina „Marija Magdalena“, kurią parašė garsus kroatų dainų autorius Tonči Huljić. Eurovizijoje Dragović užėmė ketvirtą vietą. Tai vienas Kroatijos geriausių rezultatų šiame konkurse.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1985 – Tigrica
  • 1986 – Željo moja
  • 1987 – Tužna je noć
  • 1987 – Tvoja u duši
  • 1988 – Pjevaj srce moje
  • 1989 – Budi se dan
  • 1992 – Dajem ti srce
  • 1993 – Ispuni mi zadnju želju
  • 1995 – Baklje Ivanjske
  • 1996 – Rođendan u Zagrebu
  • 1997 – Živim po svom
  • 1999 – Krajem vijeka
  • 2000 – Lice
  • 2002 – Malo mi za sriću triba
  • 2009 – Ja vjerujem
  • 2014 – Koncert u Lisinskom

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Vlado ir Izolda
„Ciao, amore“
 
Jugoslavijos atstovė Eurovizijoje

1986
Po to:
Novi fosili
„Ja sam za ples“
Prieš tai:
Danijela
„Neka mi ne svane“
 
Kroatijos atstovė Eurovizijoje

1999
Po to:
Goran Karan
„Kad zaspu anđeli“