Dominique Dussault

Dominique Dussault

Dominique Dussault 1970 m. Eurovizijos konkurse
Biografija
Gimė1954 m. (~67 metai)
Paryžius, Prancūzijos vėliava Prancūzija
Žanraipop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1969–dabar

Dominique Dussault (g. 1954 m.) yra prancūzų dainininkė, Monako atstovė 1970 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse.

BiografijaKeisti

1970 m. dainininkė su daina „Marlène“ (muzikos ir žodžių autoriai – Eddie Barclay ir Jimmy Walter) atstovavo Monakui Eurovizijos konkurse, vykusiame Amsterdame. Kūrinys buvo skirtas pašlovinti žymiai vokiečių-amerikiečių aktorei ir dainininkei Marlene Dietrich (1901–1992). Su 5 taškais tarp 12 dalyvavusių valstybių užėmė 8 vietą.

Vėlesnė Dominique karjera nebuvo tokia sėkminga. Po ne itin sėkmingo dalyvavimo Eurovizijos dainų konkurse, vėliau laimėjo European Singing Tour Cup. Išleidusi kelis singlus, vėliau persikėlė į Oberžanvilį (Prancūzija), kur ji gyvena ir dirba iki šiol.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Ave Maria (1969)
  • Marlène (1970)
  • Mains dans les poches (1982)

SinglaiKeisti

  • Églantine (1971)
  • Le monsieur (1971)
  • La nuit (1972)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jean Jacques
„Maman, Maman“
 
Monako atstovė Eurovizijoje

1970
Po to:
Séverine
„Un banc, un arbre, une rue“