Dominique Dussault

Dominique Dussault

Dominique Dussault 1970 m. Eurovizijos konkurse
Biografija
Gimė1954 m. (~68 metai)
Paryžius, Prancūzijos vėliava Prancūzija
Žanraipop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1969–dabar

Dominique Dussault (g. 1954 m.) – prancūzų dainininkė, Monako atstovė 1970 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse.

BiografijaKeisti

1970 m. dainininkė su daina „Marlène“ (muzikos ir žodžių autoriai – Eddie Barclay ir Jimmy Walter) atstovavo Monakui Eurovizijos konkurse, vykusiame Amsterdame. Kūrinys buvo skirtas pašlovinti žymiai vokiečių-amerikiečių aktorei ir dainininkei Marlene Dietrich (1901–1992). Su 5 taškais tarp 12 dalyvavusių valstybių užėmė 8 vietą.

Vėlesnė Dominique karjera nebuvo tokia sėkminga. Po ne itin sėkmingo dalyvavimo Eurovizijos dainų konkurse, vėliau laimėjo European Singing Tour Cup. Išleidusi kelis singlus, vėliau persikėlė į Oberžanvilį (Prancūzija), kur ji gyvena ir dirba iki šiol.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Ave Maria (1969)
  • Marlène (1970)
  • Mains dans les poches (1982)

SinglaiKeisti

  • Églantine (1971)
  • Le monsieur (1971)
  • La nuit (1972)

NuorodosKeisti

 
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jean Jacques
„Maman, Maman“
 
Monako atstovė Eurovizijoje

1970
Po to:
Séverine
„Un banc, un arbre, une rue“