Dimmu Borgir

Dimmu Borgir
Biografija
KilmėFlag of Norway.svg Norvegija
ŽanraiMelodic black metal
Symphonic black metal
Aktyvumo metai1993-dabar
Įrašų kompanijaNo Colours Records
Cacophonous Records
Century Media
Nuclear Blast
Nariai
Stian Thoresen
Thomas Rune Andersen
Sven Atle Kopperud

Dimmu Borgir (islandiškai Tamsos Tvirtovė) – norvegų melodingo black metal grupė, susikūrusi 1993 metais.

NariaiKeisti

DabartiniaiKeisti

  • Stian Thoresen Shagrath, vokalas
  • Thomas Rune Andersen Galder, gitara (grupėje nuo 2001)
  • Sven Atle Kopperud Silenoz.

BuvęKeisti

  • Astennu – gitara (19971999)
  • Brynjard Tristan – bosistas (19941996)
  • Nagash – bosistas (19961999)
  • Tjodalv – būgnai (19931999)
  • Nicholas Barker – būgnai (19992004)
  • Reno Kiilerich – būgnai (2004)
  • Stian Aarstad – sintezatorius (19931997)
  • Kimberly Goss – sintezatorius (19971998)
  • Simen Hestnæs ICS Vortex – bosistas, vokalas (19982009)
  • Øyvind Mustaparta Mustis – sintezatorius (19982009)
  • Jan Axel Blomberg Hellhammer – būgnai (20052007)

IstorijaKeisti

Shagrath, Silenoz ir Tjodalv 1993 metais suburė grupę. Prisijungus Brynjard Tristan (bosinė gitara) ir Stian Aarstad (klavišiniai) gimė Dimmu Borgir. Dimmu Borgir pirmasis albumas buvo parduotas per kelias savaites, tačiau pasisekimo grupė sulaukė tik 1994 metų pabaigoje. 1996 metais Dimmu Borgir išleido black metal istorijai svarbų albumą Stormblåst.

DiskografijaKeisti

  • Inn I Evighetens Mørke [Demo] – (1994)
  • For All Tid (1994)
  • Stormblåst (1996)
  • Devil’s Path [EP] – (1996)
  • Enthrone Darkness Triumphant (1997)
  • Spiritual Black Dimensions (1999)
  • Puritanical Euphoric Misanthropia (2001)
  • Death Cult Armageddon (2003)
  • Vredesbyrd [EP] – (2004)
  • Stormblåst (re – recorded) – (2005)
  • In Sorte Diaboli – (2007)
  • Abrahadabra – (2010)

Taip pat skaitykiteKeisti

Pavadinimas Dimmu Borgir yra kilęs nuo taip pat vadinamos lavos formacijos Islandijoje. Islandijos folklore ši vietovė laikoma vartais į pragarą.

NuorodosKeisti