David Arquette

David Arquette
Davidarquette (300dpi).jpg
Tikras vardas David Arquette
Gimė 1971 m. rugsėjo 8 d. (51 metai)
Šalis Vinčesteris, Jungtinių Amerikos Valstijų vėliava Jungtinės Amerikos Valstijos
Žymesni vaidmenys
Dewey Riley, filmų serija „Klyksmas

David Arquette (g. 1971 m. rugsėjo 8 d. Vinčesteryje, Jungtinėse Valstijose) – amerikiečių aktorius, filmų prodiuseris, scenaristas, dizaineris ir imtynininkas. Geriausiai žinomas iš filmų serijos „Klyksmas“, kuriame atliko Dewey Riley vaidmenį. Vaidino visose dalyse. Taip pat gerai žinomas iš serialų „Buffy the Vampire Slayer“ ir „In Case of Emergency“.

BiografijaKeisti

Deividas Arketas gimė Vinčesteryje, Virdžinijos valstijoje, garsaus aktoriaus Lewis Arquette ir aktorystės mokytojos, terapeutės, poetės, aktyvistės, aktorės ir teatro operatorės Brenda Olivia šeimoje. Deivido Arketo motina buvo žydė, holokausto pabėgėlė iš Lenkijos. Deivido senelis buvo komikas Cliff Arquette. Jo broliai ir seserys taip pat žinomi aktoriai: Rosanna, Alexis, Richmond, Patricia.

2010 m. Arketas išsiskyrė su savo žmona, garsia aktore Courteney Cox. 2011 m. pradžioje aktorius atsidūrė reabilitacinėje klinikoje gydytis nuo alkoholizmo. Po trijų mėnesių Deividas buvo išleistas.

Holivudo karjeraKeisti

Deividas arketas savo aktoriaus karjerą pradėjo filmuodamasis televizijos serialuose. Sėkmingiausias aktoriaus vaidmuo buvo policininko Dwight Riley filmų serijoje „Klyksmas“. 1996 m. aktorius sudalyvavo atrankoje į pirmosios filmo „Klyksmas“ dalies aktorių trupę. Pradžioje siekęs vieno iš žudikų vaidmens, vėliau jis apsisprendė surizikuoti atrankoje į komiško policininko vaidmenį, kurį ir gavo. Pasak aktoriaus, jo veikėjas turėjo mirti jau pirmoje filmo Klyksmas dalyje, bet režisierius Wes Craven netikėtai apsigalvojo. Arquette vaidino ir kitose trijose filmų serijos dalyse. Taip pat filmavimų metu aktorius susipažino su Courteney Cox, kurią 1999 m. vedė. Pora kartu vaidino ir įkūrė filmų prodiusavimo studiją „Coquette Productions“.

ImtynėsKeisti

2000 m. David Arquette tapo WCW (World Championship Wrestling) sunkaus svorio čempionu.

Labdaringa veiklaKeisti

Deividas Arketas vadovauja didžiausiai JAV labdaringai maisto teikimo badaujantiems organizacijai Feeding America.

FilmografijaKeisti

  • The Outsiders (TV) (1990)
  • Parenthood (TV) (1990)
  • Halfway house (1992)
  • Cruel Doubt (TV) (1992)
  • Buffy the Vampire Slayer (1992)
  • Where the Day Takes You (1992)
  • Blossom (TV) (1992)
  • Beverly Hills, 90210 (TV) (1992)
  • An Ambush of Ghosts (1993)
  • The Webbers (TV) (1993)
  • Frank & Jesse (1994)
  • The Road Killers (1994)
  • Roadracers (TV) (1994)
  • Airheads (1994)
  • Fall Time (1995)
  • Double Rush (TV) (1995)
  • Laukinis Bilas (1995)
  • Beautiful Girls (1996)
  • Kiss & Tell (1996)
  • Dead Man’s Walk (1996)
  • Skin & Bone (1996)
  • Friends (1996)
  • johns (1996)
  • Scream (1996) Dewey Riley
  • Dream with the Fishes (1997)
  • The Alarmist (1997)
  • Scream 2 (1997) Dewey Riley
  • RPM (1998)
  • Penn & Teller’s Sin City Spectacular (1998)
  • Free Money (1998)
  • The Runner (1999)
  • Ravenous (1999)
  • Muppets from Space (1999)
  • Never Been Kissed (1999)
  • The Hughleys (1999)
  • Scream 3 (2000) Dewey Riley
  • Ready to Rumble (2000)
  • Pelswick (2000) (balsas)
  • 3000 Miles to Graceland (2000)
  • The Shrink is In (2000)
  • See Spot Run (2001)
  • The Grey Zone (2001)
  • Son of the Beach (TV) (2001–2002)
  • Eight Legged Freaks (2002) Chris McCormack
  • Happy Here and Now (2002)
  • It’s a Very Merry Muppet Christmas Movie (TV) (2002)
  • Essentially Naked (V) (2003)
  • A Foreign Affair (2003)
  • Stealing Sinatra (2003)
  • Never Die Alone (2004)
  • Riding the Bullet (2004)
  • The Commuters (TV) (2005)
  • Slingshot (film)|Slingshot (2005)
  • The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D (2005)
  • The Darwin Awards (film)|The Darwin Awards (2006)
  • Time Bomb (TV) (2006)
  • The Tripper (2007) – režizierius
  • In Case of Emergency (TV) (2007)
  • My Name Is Earl (TV) (2008)
  • Hamlet 2 (2008)
  • Pushing Daisies (TV) (2008)
  • Nosebleed (2008)
  • The Land of The Astronauts (2010) Jack
  • Medium (TV) (2011) Michael
  • Scream 4 (2011) – Dwight „Dewey“ Riley
  • Looney Tunes: Back In Action 2 (2012) – Mr Diamond
  • Glutton (2012) – režisierius

NuorodosKeisti