Atverti pagrindinį meniu
Dario Campeotto
Gimė1939 m. vasario 1 d. (80 metų)
Frederiksbergas, Kopenhaga, Danijos vėliava Danija
Veikladainininkas, aktorius

Dario Campeotto (g. 1939 m. vasario 1 d. Frederiksberge, Kopenhaga) yra italų kilmės Danijos dainininkas ir aktorius.

1961 m. Campeotto dalyvavo Dansk Melodi Grand Prix, atrankoje į „Euroviziją“, su daina „Angelique“. Ten jo varžovai buvo gerai žinomi atlikėjai Otto Brandenburg, Gustav Winckler, Birthe Wilke, Raquel Rastenni, Grethe Sønck ir kiti. Nepaisant stiprios konkurencijos, nugalėtoju tapo Campeotto ir taip tapo Danijos atstovu „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuris vyko Prancūzijos mieste Kanuose. Ten jis užėmė penktą vietą tarp 16-kos dalyvių. Į Dansk Melodi Grand Prix atranką atlikėjas grįžo 1962-1964, 1966 ir 1987 m., tačiau nesėkmingai.

1963 m. vedė aktorę Ghita Nørby, abu persikėlė gyventi į Turiną (Italija). 1964 m. susilaukė sūnaus Giacomo. 1969 m. pora išsiskyrė, o 1970 m. Campeotto grįžo į Daniją. Kitais metais jis sutiko savo dabartinę žmoną Gertrud. Jie susituokė 1977 metais, turi dukrą Claudia ir sūnų Filippo.

Dalinė filmografijaKeisti

  • 1960: Eventyrrejsen
  • 1961: Peters baby
  • 1962: Han, hun, Dirch og Dario
  • 1966: Flagermusen
  • 1967: Nyhavns glade gutter
  • 2001: Flyvende farmor

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Katy Bødtger
„Det var en yndig tid“
 
Danijos atstovas Eurovizijoje

1961
Po to:
Ellen Winther
„Vuggevise“