Atverti pagrindinį meniu

Dado Topić

kroatų roko muzikantas
Dado Topić

Dragonfly su Dado Topić 2007 m. Eurovizijoje
Biografija
Pilnas vardasAdolf Topić
Gimė1949 m. rugsėjo 4 d. (70 metų)
Nova Gradiška, Kroatijos Socialistinė Respublika, Jugoslavija
KilmėKroatijos vėliava Kroatija
Žanrairokas
Veikladainininkas
Aktyvumo metai1969–dabar

Adolf „Dado“ Topić (g. 1949 m. rugsėjo 4 d.) – kroatų roko muzikantas, Jugoslavijos ir Kroatijos roko grupių Dinamita, Korni ir Time vokalistas, Kroatijos atstovas 2007 m. Eurovizijoje.

Dainininko muzikinė karjera prasidėjo 1969 m. su vietos muzikos grupėmis. Tai atnešė jam didelį populiarumą savo šalyje. Tris kartus Balkanų muzikos festivalių „Budva“ (2003 m.), „Pjesma Mediterana“ ir „Sunčane Skale“ (2010 m.) nugalėtojas. Jis taip pat du kartus dalyvavo „Etnofest Neum“ festivalyje – 1997 ir 2008 m.

2007 metais kartu su grupe Dragonfly dalyvavo 2007 m. Eurovizijos dainų konkurse, kuris vyko Helsinkyje (Suomija), pusfinalyje užėmė šešioliktą vietą.

DiskografijaKeisti

  • 1972 – Time
  • 1976 – Time 2
  • 1979 – Neosedlani
  • 1980 – Šaputanje na jastuku
  • 2001 – Otok u moru tisine
  • 2004 – Apsolutno sve
  • 2007 – Ultimate collection
  • 2009 – Live in Kerempuh

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Severina
„Moja štikla“
 
Kroatijos atstovas Eurovizijoje
(su Dragonfly)

2007
Po to:
Kraljevi ulice & 75 Cents
„Romanca“