Atverti pagrindinį meniu
Corry Brokken

Corry Brokken 1964 m.
Biografija
Pilnas vardasCornelia Maria Brokken
Gimė1932 m. gruodžio 3 d.
Breda, Nyderlandų vėliava Nyderlandai
Mirė2016 m. gegužės 31 d. (83 metai)
Laren, Šiaurės Olandija, Nyderlandų vėliava Nyderlandai
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1952–2016

Cornelia Maria „Corry“ Brokken (1932 m. gruodžio 3 d.; Breda2016 m. gegužės 31 d. Laren, Šiaurės Olandija) – olandų dainininkė.

1956 m. dainininkė dalyvavo pirmajame Eurovizijos dainų konkurse, kuriame atstovavo savo gimtinei su daina „Voorgoed Voorbij“. Tuomet pergalės pasiekti nepavyko. 1957 m. ji su daina „Net als toen“ laimėjo Eurovizijos dainų konkursą. Muziką šiai dainai sukūrė kompozitorius Guus Jansen, žodžius – Willy van Hemert. 1958 m. Corry Brokken trečią kartą dalyvauja šiame konkurse. Daina „Heel de Wereld“ užima paskutinę vietą.

1976 m. Brokken buvo Eurovizijos konkurso vedėja, o 1997 m. Eurovizijos finale ji paskelbė Nyderlandų balsavimo rezultatus. Nuo 8-to dešimtmečio neužsiima aktyvia dainininkės veikla. 1974-1979 m. studijavo teisę Utrechto universitete. Pradžioje ji dirbo advokate Larene (Šiaurės Olandija), 1991-1996 m. dirbo teisėja Hertogenbose.

10 deš. viduryje Corry Brokken grįžo į sceną, dalyvavo įvairiose televizijos laidose, šventiniuose renginiuose. 1995 m. pelnė „Edisons“ apdovanojimą už albumą „Net als Toen“. 1996 m. išleido albumą „Nooit Gedacht“ su naujomis dainomis. 2000 m. parašė memuarus „Wat mij betreft“, sulaukusi didelės sėkmės. 2009 m. pasirodė antroji jos biografinė knyga „Toegift“.

Buvo ištekėjusi du kartus. 1956 m. susituokė su džiazo būgnininku ir perkusininku Cees See, tačiau santuoka truko tik metus. 1968 m. ištekėjo už teatro prodiuserio René Sleeswijk, pora išsiskyrė 1976 m.

Corry Brokken mirė 2016 m. gegužės 31 d., sulaukusi 83 metų.

DiskografijaKeisti

  • 1959: Corry's Bed-Time Story
  • 1965: De Corry Brokken Show
  • 1965: Corry Brokken (vokiečių k.)
  • 1965: Corry Brokken (olandų k.)
  • 1966: De Beste Van Corry Brokken
  • 1967: Corry Brokken Zingt Kleine Kantates
  • 1968: Miss Wonderful
  • 1968: Met De Complimenten Van Corry - Wereldsuccessen
  • 1971: Voor Nancy
  • 1972: Gouden Favorieten Parade
  • 1973: Corry Zingt Toon
  • 1974: La Mamma - Corry Brokken Und Ihre Grossen Erfolge
  • 1981: Motive
  • 1994: Net Als Toen - Een Hommage Aan Een Onvergetelijke Zangeres
  • 1996: Milord
  • 1996: La Mamma
  • 1996: Nooit Gedacht
  • 1997: Nana - Die Ronnex Aufnahmen
  • 1997: Corry Brokken Zingt
  • 2003: Milord
  • 2009: De Keuze Van Annie De Reuver

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Lys Assia
„Refrain“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja

1957
Po to:
  André Claveau
„Dors, mon amour“
Prieš tai:
 
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

1956, 1957, 1958
Po to:
Teddy Scholten
„Een Beetje“
Prieš tai:
  Karin Falck
 
Eurovizijos vedėja

1976
Po to:
  Angela Rippon