Atverti pagrindinį meniu
Carol Rich

Carol Rich 1987 m.
Biografija
Pilnas vardasAnne-Lyse Caille
Gimė1962 m. vasario 15 d. (57 metai)
Vilorsonenas, Fribūro kantono vėliava Fribūro kantonas
Žanraipop, šansonas
Veikladainininkė
Svetainėcarol-rich.ch

Carol Rich (tikrasis vardas Anne-Lyse Caille; g. 1962 m. vasario 15 d. Vilorsonene, Fribūro kantonas) yra Šveicarijos dainininkė.

Baigusi klasikinį dainavimą Fribūro konservatorijoje, muzikinę karjerą Carol Rich pradėjo atlikdama populiariosios muzikos kūrinius ir jau 1984 metais pirmą kartą pasirodė Šveicarijos „Eurovizijos“ atrankoje, kur su daina „Tokyo-boy“ užėmė septintą vietą.

Carol Rich į atrankas grįžo 1987 metais, šį kartą sėkmingai. Atlikėjos atliktas kūrinys „Moitié, moitié“ buvo pasirinktas Šveicarijos daina 32-ajame Eurovizijos konkurse, įvykusiame 1987 m. gegužės 9 dieną Briuselyje. Nors „Moitié, moitié“ konkurse buvo atliktas paskutiniuoju – 22 numeriu, tačiau daina nebuvo pakankamai įsimintina komisijos, konkurse atlikėja užėmė 17 vietą iš 22. 1991 metais Carol Rich Šveicarijos „Eurovizijos“ nacionaliniame finale su kūriniu „Donner la main“ liko ketvirtoje vietoje.

1990-aisiais Carol Rich persikėlė į Paryžių, kuriam laikui padariusi karjeros pertrauką, tame laikotarpyje susilaukė dviejų vaikų. Į sceną atlikėja sugrįžo 1999 metais, o nuo 2000-ųjų Carol Rich išleido penkis albumus.

DiskografijaKeisti

  • 1990: Longs les Jours
  • 2000: Veux-tu vivre avec moi
  • 2003: Adieu l’Armailli! (su Patrick Menoud)
  • 2006: Si c'était à revivre
  • 2011: La Grand-Maman
  • 2012: Country Pop

NuorodosKeisti


Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Daniela Simmons
„Pas pour moi“
 
Šveicarijos atstovė Eurovizijoje

1987
Po to:
Céline Dion
„Ne partez pas sans moi“