Atverti pagrindinį meniu
„Bucks Fizz“ 1981 m. „Eurovizijoje“


„Bucks Fizz“ yra britų pop muzikos grupė.

Grupė susikūrė 1981 m. sausį specialiai 1981 m. „Eurovizijos“ konkursui, kolektyvą sudarė keturi vokalistai: Bobby G, Cheryl Baker, Mike Nolan ir Jay Aston. Su kūriniu „Making Your Mind Up“ grupė laimėjo BBC rengiamą atranką „A Song for Europe 1981“, o vėliau ir patį „Eurovizijos“ dainų konkursą. Iš kitų dalyvių išsiskyrė grupės choreografija, per pasirodymą buvo nuplėšti moterų sijonai.

„Making Your Mind Up“ užėmė pirmąją vietą Jungtinės Karalystės singlų tope. Vėliau išleisti singlai „The Land of Make Believe“ (1981) ir „My Camera Never Lies“ (1982) taip pat užėmė pirmąsias vietas šalies topuose.

Po „Bucks Fizz“ išgarsėjimo 1981 metais, grupės sudėtis kiek pasikeitė; Jay Aston paliko grupę 1984 metais ir vietoj jos buvo pakeista Shelley Preston, tačiau po penkerių metų paliko grupę. „Bucks Fizz“ muzikinę veiklą tęsė kaip trio, kol 1993 metais, kai Cheryl Baker paliko grupę, ji buvo pakeista Heidi Manton ir Amanda Swarzc ir kolektyvas vėl tapo kvartetu. 1996 m. narius Mike Nolan ir Amanda Swarzc pakeitė David Van diena ir Karen Logan. Šiandien Bobby G yra vienintelis narys, buvęs nuo grupės gyvavimo pradžios.

DiskografijaKeisti

  • 1981: Bucks Fizz
  • 1982: Are You Ready
  • 1983: Hand Cut
  • 1983: Greatest Hits
  • 1984: I Hear Talk
  • 1986: Writing on the Wall
  • 1988: The Story So Far
  • 1991: Live at Fairfield Halls
  • 2005: The Ultimate Anthology
  • 2006: The Lost Masters
  • 2007: The Very Best of Bucks Fizz
  • 2008: The Lost Masters 2 – The Final Cut

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Johnny Logan
„What's Another Year“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtojai

1981
Po to:
  Nicole
„Ein bißchen Frieden“


Prieš tai:
Prima Donna
„Love Enough for Two“
 
Jungtinės Karalystės atstovai Eurovizijoje

1981
Po to:
Bardo
„One Step Further“