Billy Idol

Billy Idol
Biografija
Pilnas vardasWilliam Michael Albert Broad
Dar žinomasBilly Idol
Gimė1955 m. lapkričio 30 d. (66 metai)
KilmėJungtinė Karalystė Did. Britanija, Anglija
ŽanraiPunk rock, hard rock, glam rock, dance rock, New Wave, post-punk
Veikladainininkas, dainų kūrėjas, muzikantas, aktorius
Instrumentaivokalas, gitara, bosinė gitara
Aktyvumo metai1972–dabar
Įrašų kompanijaChrysalis, EMI
Susijusi veiklaGeneration X

Billy Idol (tikras vardas William Michael Albert Broad, g. 1955 m. lapkričio 30 d.) – britų pankroko dainininkas, muzikantas ir aktorius. 8–ojo dešimt. antroje pusėje išgarsėjęs kaip grupės „Generation X“ vokalistas, 9–ojo dešimt. pradžioje pasirinko solinę karjerą ir susilaukė didžiulės pasaulinės šlovės, prie kurios stipriai prisidėjo ir stilingi vaizdo klipai, todėl Idolas vadinamas viena pirmųjų „MTV“ žvaigždžių. [1]

Dainininkas vis dar rengia sėkmingus koncertinius turnė kartu su savo ilgamečiu gitaristu Steve Stevensu. 2014 m. išleido autobiografinę knygą „Dancing with Myself“ [2] bei 7-ą studijinį albumą „Kings & Queens of the Underground“.

DiskografijaKeisti

Studijiniai albumaiKeisti

  • 1982 m. – Billy Idol
  • 1984 m. – Rebel Yell
  • 1986 m. – Whiplash Smile
  • 1990 m. – Charmed Life
  • 1993 m. – Cyberpunk
  • 2005 m. – Devil's Playground
  • 2014 m. – Kings & Queens of the Underground

EP, rinktiniai ir kt. specialaus leidimo albumaiKeisti

  • 1981 m. – Don't Stop EP
  • 1985 m. – Vital Idol
  • 1988 m. – Idol Songs: 11 of the Best
  • 2001 m. – Greatest Hits
  • 2002 m. – VH1's Storytellers
  • 2006 m. – Happy Holidays (kalėdinis albumas)
  • 2003 m. – Essential Billy Idol
  • 2008 m. – The Very Best Of Billy Idol : Idolize Yourself

IšnašosKeisti