Atverti pagrindinį meniu
Basim

Basim 2014 m.
Biografija
Pilnas vardasAnis Basim Moujahid
Gimė1992 m. liepos 4 d. (27 metai)
KilmėMarokas
Žanraipop
Veikladainininkas, dainų autorius
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai2008–dabar
Įrašų kompanijaUniversal
Svetainėbasimworld.dk

Anisas Basimas Mudžahidas (dan. Anis Basim Moujahid; geriau žinomas kaip Basim; g. 1992 m. liepos 4 d.) yra Danijos dainininkas ir dainų autorius. Atlikėjas yra kilęs iš Maroko, tačiau gyvena Høje Gladsaxe, Kopenhagos pakraštyje. Būdamas vos 15-os metų, dalyvavo danų „X Factor“, tačiau iškrito ketvirtfinalio etape. Po dalyvavimo „X Factor“, pradėjo solo karjerą. Šiuo metu išleido du albumus – 2008 m. „Alt det jeg ville have sagt“ ir 2009 m. „Befri dig selv“. Basim atstovavo Danijai 2014 m. Eurovizijos konkurse Kopenhagoje.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 2008: Alt det jeg ville have sagt
  • 2009: Befri dig selv

EPKeisti

  • 2013: 5

SinglaiKeisti

  • 2008: Alt det jeg ville have sagt
  • 2008: Jeg vil
  • 2009: Baby, jeg savner dig
  • 2009: Lad ikke solen gå ned (Basim & Lis Sørensen)
  • 2009: Befri dig selv
  • 2011: Ta’ mig tilbage
  • 2014: Cliché Love Song
  • 2014: Picture In a Frame
  • 2015: Kostbar

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Emmelie de Forest
Only Teardrops
 
Danijos atstovas Eurovizijoje

2014
Po to:
Anti Social Media
„The Way You Are“