Atverti pagrindinį meniu
Bullet purple.png
Bullet purple.png
Artūras Jevdokimovas
Gimė: 1966 m. balandžio 30 d. (53 metai)
Vilniuje
Tėvas: Michailas Jevdokimovas
Motina: Renata Vagnerytė
Veikla: Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorius, režisierius, prodiuseris.

Artūras Jevdokimovas (g. 1966 m. balandžio 30 d. Vilniuje) – Lietuvos kino režisierius, scenaristas, aktorius, prodiuseris.

Turinys

BiografijaKeisti

Tėvai – aktoriai Michailas Jevdokimovas ir Renata Vagnerytė. 19841987 m. studijavo TV režisūrą Lietuvos konservatorijoje, 2003 m. baigė Š. Rustaveli teatro ir kino institutą Tbilisyje. Stažavo pas J. Meką Filmų antologijos archyve Niujorke. 1999 m. įkūrė Tarptautinį mažųjų kino formų festivalį „Tinklai“, jam vadovauja. Sukūrė dokumentinių filmų, jiems būdinga gyvenimo stebėjimas, ironija. Parašė savo filmų scenarijus.[1]

FilmografijaKeisti

  • Pasivaikščiojimas zonoje, 1990 m.
  • Kirtimų idilės, 1991 m.
  • Aukštyn upe, 1992 m., Piarnu antropologinių ir dokumentinių filmų festivalio prizas
  • Tinklai, 1994 m.
  • Vienas klausimas, 1995 m.
  • Praėjusio filmo atminimui, 1997 m., su R. Leipumi
  • Komplikuotas reikalas, 2004 m.
  • Suokalbis, 2015 m.

VaidmenysKeisti

  • Ghetto, Vilniaus Getas, 2005 m.
  • Šokantis Kirminas, 2006 m.

PastatymaiKeisti

  • Žiemos paralelės, 2007 m., režisierius Gintaras Makarevičius
  • Vilkas, 2008 m., režisierius Julius Ziz (Žižliauskas)

ŠaltiniaiKeisti

  1. Laura BlynaitėArtūras Jevdokimovas. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. VIII (Imhof-Junusas). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2005. 650 psl.