Atverti pagrindinį meniu
Ami Aspelund 2012 m.

Ami Aspelund (tikrasis vardas Anne-Marie Aspelund; g. 1953 m. rugsėjo 7 d. Vasa) yra Suomijos dainininkė. Ji yra jaunesnioji dainininkės Monica Aspelund sesuo.

Ami pirmąjį singlą išleido 1973 metais, pavadinimu „Apinamies“. 1981 m. dalyvavo Rostoko festivalyje, Vokietijoje.

1983 m. Eurovizijos konkurse su daina „Fantasiaa“ užėmė 11 vietą (surinko 41 tašką). Atlikėja dar 1982 metais bandė patekti į Euroviziją, tačiau nacionaliniame finale su daina „Mitt äppelträd“ nusileido tik nugalėtojui Timo Kojo.

Šiuo metu Ami dažniausiai pasirodo kartu su pianistu Jasse Varpama, dainuoja balades bei rašo poemas.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Ami (1974)
  • Credo – minä uskon (1975)
  • Karibu (1975)
  • Yön jälkeen (1976)
  • Cascade (1976)
  • Fågel blå (1978)
  • Sinilintu (1978)
  • Tänään huipulla (1982)
  • Fantasy dream (1983)
  • Framtidens skugga (1983)
  • Fenor och vingar (1986)
  • Rio Herne (1994)
  • Sylvian paluu (1997)
  • Sylvias återkomst (1996)
  • 20 suosikkia tänään huipulla (2000)
  • Ami Live! (2005)
  • Pärlor (2005)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Kojo
„Nuku pommiin“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

1983
Po to:
Kirka
„Hengaillaan“