Amandine Bourgeois

Amandine Bourgeois
Biografija
Gimė1979 m. birželio 12 d. (40 metų)
Angulemas, Šaranta
KilmėPrancūzijos vėliava Prancūzija
Žanraipop
Veikladainininkė, dainų autorė, aktorė
Instrumentaivokalas, gitara
Aktyvumo metai2005–dabar
Įrašų kompanijaSony Music
Svetainėamandinebourgeois-officiel.com

Amandina Buržua (pranc. Amandine Bourgeois; g. 1979 m. birželio 12 d., Anguleme) – prancūzų dainininkė.

2013 m. EurovizijaKeisti

2013 m. sausio 22 d. „Le Parisien“ paskelbė, kad Buržua atstovaus Prancūzijai 2013 m. Eurovizijos dainų konkurse Malmėje, Švedijoje, su daina „L’enfer et moi“, kuri konkurse užėmė 23 vietą.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 2009 – 20 m²
  • 2012- Sans amour mon amour

SinglaiKeisti

  • 2009 – Tant de moi
  • 2012 – Sans amour
  • 2012 – Incognito (su Murray James)
  • 2013 – L’enfer et moi

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Julien Doré
Nouvelle Star nugalėtoja
2008
Po to:
Soan
Prieš tai:
Anggun
Echo (You and I)
 
Prancūzijos atstovė Eurovizijoje

2013
Po to:
Twin Twin
„Moustache“