Ala Pugačiova

2016 m.
Biografija
Pilnas vardasAla Borisovna Pugačiova
Gimė1949 m. balandžio 15 d. (74 metai)[1]
Kilmė TSRS
Rusija
ŽanraiPop
VeiklaDainininkė
Aktyvumo metaiNuo 1965
Įrašų kompanijaMelodija

Ala Pugačiova (rus. Алла Борисовна Пугачёва, g. 1949 m. balandžio 15 d. Maskvoje) – žymi sovietinė ir Rusijos popdainininkė.[2][3]

Biografija redaguoti

Muzika susidomėjo dar vaikystėje. Iki solinės karjeros pradžios koncertavo su įvairiais estradiniais kolektyvais ir grupėmis.

Titulai redaguoti

  • Nusipelniusi Rusijos Federacijos artistė (1980)
  • Rusijos Federacijos liaudies artistė (1985)
  • TSRS liaudies artistė (1991)
  • Rusijos nacionalinės premijos laureatė.

Šeima redaguoti

Santuokos redaguoti

Diskografija redaguoti

  • 1975 – Алла Пугачева и „Веселые ребята“ – „Золотой Орфей-75“
  • 1976 – Поет Алла Пугачева („Dainuoja Ala Pugačiova“)
  • 1977 – Зеркало души („Sielos veidrodis“)
  • 1978 – Всё могут короли („Karaliai viską gali“)
  • 1978 – Greatest Hits („Didžiausi hitai“,   Japonija)
  • 1979 – Арлекино и другие („Arlekinas ir kiti“)
  • 1980 – …То ли еще будет („...Ar dar bus“)
  • 1980 – Поднимись над суетой! („Pakilk virš tuštybės“)
  • 1980 – Дискотека А („Diskoteka A“)
  • 1981 – Дежурный ангел („Budintis angelas“)
  • 1981 – Маэстро („Maestro“)
  • 1982 – Как тревожен этот путь („Koks neramus tas kelias“)
  • 1982 – Парад планет Марка Минкова („Marko Minkovo planetų paradas“)
  • 1982 – У Вас в гостях Маэстро („Svečiuose pas Jus - Maestro“)
  • 1982 – Миллион роз („Milijonas raudonų rožių“)
  • 1983 – Миллион роз („Milijonas raudonų rožių“,   Japonija)
  • 1984 – Soviet Superstar (Greatest Hits 1976-84),   Suomija)
  • 1984 – Цыганский хор („Čigonų choras“)
  • 1984 – Алла Пугачёва поёт песни Ильи Резника („Ala Pugačiova dainuoja Iljos Rezniko dainas“)
  • 1985 – Watch out! („Saugokis“,   Švedija)
  • 1985 – Сонет („Sonetas“)
  • 1985 – Стадион (опера Александа Градского) (Aleksandro Gradskio opera „Stadionas“)
  • 1986 – Пришла и говорю („Atėjau ir kalbu“)
  • 1986 – Алла Пугачёва в Стокгольме („Ala Pugačiova Stokholme“)
  • 1986 – …Счастья в личной жизни (Песни Игоря Николаева) („Asmeninio gyvenimo laimė (Igorio Nikolajevo dainos)“)
  • 1986 – Паромщик („Keltininkas“)
  • 1986 – Две звезды („Dvi žvaigždės“)
  • 1987 – Окраина („Okraina“)
  • 1988 – Песни вместо писем (с Удо Линденбергом) („Dainos vietoj laiškų“)
  • 1988 – Миллион роз („„Milijonas raudonų rožių“,   Japonija)
  • 1989 – Paromshik („Keltininkas“,   Suomija)
  • 1990 – Алла („Ala“)
  • 1990 – Мой голубь („Mano balandis“)
  • 1991 – Алла Пугачева („Ala Pugačiova“,   Latvija)
  • 1991 – Рождественские встречи-91 („Kalėdiniai susitikimai 91“)
  • 1992 – Рождественские встречи-92 („Kalėdiniai susitikimai 92“)
  • 1994 – Алла Пугачёва – 94 („Ala Pugačiova 94“,   Vokietija)
  • 1994 – Верю в тебя („Tikiu tavim“)
  • 1994 – Путь звезды („Žvaigždės kelias“)
  • 1995 – Не делайте мне больно, господа („Neskaudinkit manęs, ponai“)
  • 1996 – Коллекция („Kolekcija“)
  • 1997 – Две звезды („Dvi žvaigždės“)
  • 1997 – Примадонна („Primadona“)
  • 1998 – Да! („Taip“)
  • 1999 – Избранное („Rinktiniai kūriniai“)
  • 1999 – Белый снег („Baltas sniegas“)
  • 2000 – Лучшие песни („Geriausios dainos“)
  • 2000 – Мадам Брошкина („Madam Broškina“)
  • 2001 – Речной трамвайчик („Upės tramvajukas“)
  • 2001 – Алла в Рождественских встречах („Ala kalėdiniuose susitikimuose“)
  • 2002 – А был ли мальчик? („O berniukas buvo?“)
  • 2002 – Это любовь! („Tai meilė!“)
  • 2003 – Живи спокойно, страна! („Gyvenk ramiai, šalie!“)
  • 2004 – За двумя зайцами („Paskui du zuikius“)
  • 2002–2006 Новые и неизданные песни / („Naujos ir neišleistos dainos“)
  • 2008 – Приглашение на закат („Kvietimas į saulėlydį“)

Šaltiniai redaguoti

Nuorodos redaguoti

 
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Filipas Kirkorovas
„Vulkano lopšinė“
 
Rusijos atstovė Eurovizijoje

1997
Po to:
Alsu
„Solo“