Adewale Akinnuoye-Agbaje

Adewale Akinnuoye-Agbaje
Adewale Akinnuoye-Agbaje Thor 2 cropped.png
Tikras vardas Adewale Akinnuoye-Agbaje
Gimė 1967 m. rugpjūčio 22 d. (55 metai), Londonas, Anglija
Šalis Jungtinė Karalystė Jungtinė Karalystė
Žymesni vaidmenys
Ponas Eko
(„Dingę“, 2005 m.)
Liuteris
(„Legionierius“, 1998 m.)
Apdovanojimai
Ekrano Aktorių Gildijos apdovanojimas – Geriausias pasirodymas draminiuose epizoduose
(„Dingę“, 2005 m.)

Adevalas Akinvojas-Agbadžas (angl. Adewale Akinnuoye-Agbaje; g. 1967 m. rugpjūčio 22 d.) – anglų aktorius, solisitorius ir buvęs vyrų mados modelis.

Akinvojas-Agbadžas gimė Islingtone, Londone. Jo tėvai kilę iš Nigerijos, tačiau prieš jam gimstant persikraustė į Angliją. Adewale turi keturias seseris, sklandžiai kalba anglų, italų, jorubų, suahilių kalbomis. Londono karališkojo koledžo Teisės mokykloje baigė podiplomines teisės studijas ir įgijo teisės magistro laipsnį.

Adevalas Akinvojas-Agbadžas labiausiai žinomas iš HBO serialo „Ozas“, taip pat ABC televizijos mistinės dramos „Dingę“.

FilmografijaKeisti

Metai Lietuviškas pavadinimas Originalus pavadinimas Vaidmuo
1995 Kongas Congo Kahega
1995 Delta of Venus The Clairvoyant
1995 Eisas Ventūra. Kai gamta šaukia Ace Ventura: When Nature Calls Hitu
1998 Legionierius Legionnaire Luther
2001 Mumijos sugrįžimas The Mummy Returns Lock-Nah
2001 Lip Service Sebastion
2002 Bornas: sunaikinta tapatybė The Bourne Identity Nykwana Wombosi
2004 Nesustabdomas/Devyni gyvenimai Unstoppable Junod
2005 Prieskonių princesė Mistress of Spices Kwesi
2005 On the One Bull Sharky
2005 Get Rich or Die Tryin' Majestic
2009 Eilinis Džo: Kobros iškilimas G. I. Joe: Rise of Cobra Heavy Duty
2011 Padaras The Thing Derek

NuorodosKeisti