Atverti pagrindinį meniu
Achinoam Nini
אחינועם ניני
Biografija
Pilnas vardasAchinoam Nini
Dar žinomaNoa
Gimė1969 m. birželio 23 d. (50 metų)
Tel Avivas, Izraelio vėliava Izraelis
Žanraipop, world, džiazas, bliuzas
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1990–dabar
Įrašų kompanijaGeffen Records, Universal Records
Svetainėnoasmusic.com

Achinoam Nini, žinoma kaip Noa (hebr.אחינועם ניני‏‎; g. 1969 m. birželio 23 d. Tel Avive) yra Izraelio dainininkė.

Kartu su arabų kilmės Izraelio dainininke Mira Awad, atstovavo Izraeliui 2009 m. Eurovizijos dainų konkurse su daina „There Must Be Another Way“ (liet. Turėtų būti kitas kelias), kuri finale užėmė 16 vietą.

BiografijaKeisti

Achinoam Nini gimė 1969 m. birželio 23 d. Bat Jame, netoli Tel Avivo, imigrantų iš Jemeno šeimoje. Jos tėvas – chemijos inžinierius, motina – vaikų psichologė. Būdama dvejų, su šeima persikėlė į Jungtines Amerikos Valstijas, Niujorke. Sulaukusi 17-ikos, metė studijas Niujorko dailės akademijoje ir grįžo į Izraelį, kur studijavo muziką. Ištekėjusi už pediatro Asher Barak. Pora turi tris vaikus Ayehli, Eyneha ir Yum.

DiskografijaKeisti

  • Achinoam Nini and Gil Dor Live (1991)
  • Achinoam Nini and Gil Dor (1993)
  • Noa (1994)
  • Calling (1996)
  • Achinoam Nini (1997)
  • Achinoam Nini & the Israel Philharmonic Orchestra (1998)
  • Blue Touches Blue (2000)
  • First Collection (2001)
  • Now (2002)
  • Noa Gold (2003)
  • Noa Live – DVD/Double CD with the Solis Quartet (2005)
  • Genes & Jeans (2008)
  • There must be another way (su Mira Awad) (2009)
  • The Israeli Songbook (2011)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Boaz Mauda
„The Fire in Your Eyes“
 
Izraelio atstovė Eurovizijoje
(su Mira Awad)

2009
Po to:
Harel Skaat
„Milim“