Sąrašas:Šunų veislės

(Nukreipta iš puslapio Šunų veislių sąrašas)

Naminių šunų veislių sąrašas suskirstytas pagal Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) klasifikaciją, apima žinomiausias šunų veisles. Šiuo metu pasaulyje egzistuoja apie 400 šunų veislių, nors didžioji pasaulio šunų dalis yra neveisliniai šunys (mišrūnai).

I FCI grupėKeisti

 
Griunendalis
 
Vokiečių aviganis
 
Borderkolis
 
Ilgaplaukis kolis
 
Pulis

1 sekcija: AviganiaiKeisti

2 sekcija: Ganymo šunys (išskyrus Šveicarijos ganymo šunis)Keisti

II FCI grupėKeisti

 
Dobermanas
 
Ryzenšnauceris
 
Bokseris
 
Buldogas
 
Rotveileris
 
Senbernaras

1 sekcija: Pinčeriai ir šnauceriaiKeisti

PinčeriaiKeisti

SmoushondaiKeisti

Juodieji terjeraiKeisti

2 sekcija: Molosinio tipo šunysKeisti

Mastifų tipasKeisti

Kalnų tipasKeisti

3 sekcija: Šveicarijos kalnų ir ganymo šunysKeisti

III FCI grupėKeisti

 
Škotų terjeras
 
Bulterjeras
 
Amerikiečių Strafordšyro terjeras
 
Jorkšyro terjeras

1 sekcija: Didieji ir vidutiniai terjeraiKeisti

2 sekcija: Mažieji terjeraiKeisti

3 sekcija: Bull tipo terjeraiKeisti

4 sekcija: ToiterjeraiKeisti

IV FCI grupėKeisti

 
Taksas

1 sekcija: TaksaiKeisti

Taksas (Dachshund)Keisti

V FCI grupėKeisti

 
Samojedas
 
Sibiro haskis
 
Vokiečių špicas
 
Čiau-čiau
 
Akita Inu
 
Basendžis

1 sekcija: Šiaurės kinkomieji šunysKeisti

2 sekcija: Šiaurės medžiokliniai šunysKeisti

3 sekcija: Šiaurės sargybiniai ir ganymo šunysKeisti

4 sekcija: Europiniai špicaiKeisti

5 sekcija: Azijiniai špicaiKeisti

6 sekcija: Primityviojo tipo šunysKeisti

7 sekcija: Primityviojo tipo medžiokliniai šunysKeisti

VI FCI grupėKeisti

 
Bladhaundas
 
Basetas
 
Biglis
 
Dalmatinas

1 sekcija: PėdsekiaiKeisti

Didieji šunysKeisti

Vidutiniai šunysKeisti

Mažieji šunysKeisti

2 sekcija: Varovų šunysKeisti

3 sekcija: Giminingos veislėsKeisti

VII FCI grupėKeisti

 
Vokiečių kurtsharas (trumpaplaukis pointeris)
 
Vokiečių dratharas
 
Anglų pointeris
 
Anglų seteris
 
Airių seteris

1 sekcija: Žemyniniai paukštšuniaiKeisti

Pointerių tipasKeisti

Spanielių tipasKeisti

Grifonų tipasKeisti

2 sekcija: Britų ir airių pointeriai ir seteriaiKeisti

PointeriaiKeisti

SeteriaiKeisti

VIII FCI grupėKeisti

 
Labradoro retriveris (juodos spalvos)
 
Auksaspalvis retriveris
 
Anglų kokerspanielis

1 sekcija: RetriveriaiKeisti

2 sekcija: SpanieliaiKeisti

3 sekcija: Vandens šunysKeisti

IX FCI grupėKeisti

 
Pudelis
 
Lasos apsas
 
Čihuahua


1 sekcija: Bišonai ir giminingos veislėsKeisti

BišonaiKeisti

Coton de TuléarKeisti

  • (Coton de Tuléar )

Šunys liūtukaiKeisti

2 sekcija: PudeliaiKeisti

3 sekcija: Mažieji belgų šunysKeisti

GrifonaiKeisti

Mažieji brabantaiKeisti

4 sekcija: Plikieji šunysKeisti

5 sekcija: Tibeto veislėsKeisti

6 sekcija: ČihuahuaKeisti

7 sekcija: Anglų dekoratyviniai spanieliaiKeisti

8 sekcija: Japonų činai ir pekinaiKeisti

9 sekcija: Žemyniniai dekoratyviniai spanieliaiKeisti

10 sekcija: KromforlenderiaiKeisti

11 sekcija: Mažieji molosinio tipo šunysKeisti

X FCI grupėKeisti

 
Afganų kurtas
 
Airių vilkogaudis

1 sekcija: Ilgaplaukiai kurtaiKeisti

2 sekcija: Šiurkščiaplaukiai kurtaiKeisti

3 sekcija: Trumpaplaukiai kurtaiKeisti

FCI nepripažįstamos veislėsKeisti

Taip pat skaitykiteKeisti

ŠaltiniaiKeisti