Atverti pagrindinį meniu
İzel Çeliköz
Biografija
Pilnas vardasİzel Çeliköz
Dar žinomaİzel
Gimė1969 m. balandžio 29 d. (50 metų)
Jalova, Turkijos vėliava Turkija
Žanraipop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1991–dabar
Svetainėizelnet.net

İzel Çeliköz (g. 1969 m. balandžio 29 d. Jalovoje), žinoma kaip İzel, yra garsi turkų pop muzikos dainininkė. Karjeros pradžioje buvo trio „İzel-Çelik-Ercan“ narė. Nuo 1993 metų pradėjo solinę karjerą. Ji yra viena sėkmingiausių Turkijos dainininkių.

BiografijaKeisti

Mokėsi technikos universitete Stambule ir jau dalyvavo keliuose festivaliuose Turkijoje ir užsienyje ir laimėjo keletą apdovanojimų.

1991 metais kartu su Reyhan Karaca ir ​​Can Uğurluer atstovavo Turkijai 1991 m. „Eurovizijos“ konkurse, vykusiame Romoje. Atlikę kūrinį „İki Dakika“ (liet. Dvi minutės) šalies atstovai užėmė 12 vietą, kuris tuo metu buvo vienas geriausių rezultatų šiame konkurse.

DiskografijaKeisti

  • Adak (1995)
  • Emanet (1997)
  • Bir Küçük Aşk (1999)
  • Bebek (2001)
  • Şak (2003)
  • Bir Dilek Tut Benim İçin (2005)
  • Işıklı Yol (2007)
  • Jazz Nağme (2010)
  • Aşk En Büyüktür Her Zaman (2012)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Kayahan
„Gözlerinin Hapsindeyim“
 
Turkijos atstovė Eurovizijoje
(su Reyhan Karaca ir Can Uğurluer)

1991
Po to:
Aylin Vatankoş
„Yaz Bitti“